TA VARE PÅ KLIMAET FOR KOMMENDE GENERASJONER

-1

16 lydhøre personer var samlet til temakveld på Høgtun sist torsdag, i anledningen foredrag av Hans Jørgen Rasmussen fra klimaskolen i Narvik.

Hans Jørgen er bitt av klimasaken og ble en engasjert foredragsholder rett og slett fordi det er framtiden for menneskeslekten som står på spill. Som pensjonist klarte han ikke lenge å kvile på sine laurbær og det er aktivist han går inn for å være.

Budskapet er klart, framtiden er her og nå.

Vår livsstil nå blir våre barns og barnebarns problemer senere. Vi må stoppe den globale oppvarmingen og til det kreves vilje og mot, men vi har ikke noe valg. Alle kan bidra med noe og ikke minst kan alle sette makt bak kravene til politikerne om å sette klima på dagsorden.

Det er mange som tviler på alvoret i situasjonen, mange vil helst fortrenge alvoret. Ingen av delene bidrar til å, i det minste, sette på bremsene av forbruk av ikke fornybare ressurser og finne alternative veier til et sunnere liv for kloden vår. Vi blir ikke lykkeligere av en vekstspiral som har gått til himmels, men vi kan bli mer tilfredse ved å forholde oss aktiv til hva vi kan bremse på i eget forbruk både privat, i jobb, som arbeidsgiver, osv.

Ingen står alene om dette, det er mange engasjerte mennesker rundt omkring i verden, selv om vi ikke hører så mye om det i mediene. Vi må la oss inspirere til å bidra med det lille vi faktisk kan, selv om det høres litt puslete ut.

Hver rømmeboks du vasker og hiver i plastsamleposen utgjør en ressurs til å gjenvinne plasten til noe nytt. Som kjent, mange små dråper gjør den store å.

Vi er alle ”petroholikere”, sa Rasmussen og viste oss det mangfoldet av ting olje blir brukt til som basiskomponent. Plast i all slags utforminger, fleece, kremer, som en hinne rundt frukt for å øke holdbarheten og utallige andre bruksområder. Oljen tar slutt, den er ikke fornybar, det store forbruket må ned for å få ned CO2, vi må bli alternative i hodet.

Det er egentlig en spennende oppdagelsesreise å fordype seg i dette.

Her er noen adresser på nett:

www.klimautfordringen , bloggen Klimautfordringen og deg og Klimaskolen.

En slideshow finnes på:

https://www.dropbox.com/s/zvcm15jiftdaaoq/Klimam%C3%B8te%20H%C3%B8gtun%20mars%202015%20KORT%20FINAL.pps?dl=0Hermien Prestbakmo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s