Celebert besøk i Balsfjord/Tromsø kommuner

No har vi storfint besøk i Balsfjorden. Egretthegre blei først sett og fotografert på Malangseidet 16. november d.å. av Tino Schott. Den 19. november blei det sett ei egretthegre i Lakselvbukt i Tromsø kommune og tatt bilde av med mobil av Bjørn Stakkenes (Jan Gunnar, pers.medd.). Jan G hadde fått tilsendt bilde av den. Bildet som vi viser her er tatt av Karl-Birger.

Egretthegre lav

Foto: Karl-Birger Strann

I formiddag (21. november) fekk Jan Gunnar øye på egretthegra i Laksvatnbukta. Han ringte oss og fortalte det. Karl-Birger og eg va på Tennes og der va også Per Steinar. Vi kjørte derfrå tel Laksvatnet for å se etter celebriteten.
K-B hadde sett egretthegre fly ved sjøen nedenfor huset våres på Fuggelli i mai 2011. Per Steinar hadde sett egretthegre i Sverige tidligere (trur eg). Eg har aldri sett egretthegre før i dag, så det blei et nytt “livs-X” på meg.

Alle hegrene e meir eller mindre skye fugla. Karl-Birger og Per Steinar fekk tatt nån bilda av den før den letta og flaug ned tel utløpet av Laksvatnelva. Ole Morten kom også dit og fekk sett den flotte fuggeln. Den store og kvite hegra med det gule nebbet lyste godt opp på våtmarka sjøl om det va lite lys. Det regna og skydekket va tungt der kl 12.30.

Det e sannsynligvis samme individet som besøkte Malangseidet og Lakselvbukt. Egretthegra skal normalt være på andre breddegrader enn Troms på denne tia av året, men det va verkelig trivelig med et slikt besøk.

Matias og eg såg silkehegre i Lofoten midt i juni 2013. Kuhegre har vore sett i Mosjøen og Bodø denna høsten. Det e berre å vente på at desse to artan skal komme på besøk tel oss i Troms.

Vigdis

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s