Fra fugleforening til naturlag

Et enstemmig årsmøte torsdag 21. mars i Midt-Troms Fugleforening vedtok å endre navnet på foreningen til Midt-Troms Naturlag. Ideen om et naturlag har vært diskutert blant medlemmer i foreningen et par år. En av grunnene til det var overgangen til sentral innkreving av kontingent i Norsk Ornitologisk Forening (NOF). Den innebærer at man må være medlem i NOF for at man skal kunne være medlem i et lokallag av den samme nasjonale organisasjonen. To tredjedeler av medlemmene i vår lokale forening er ikke medlemmer i NOF, og har ikke meldt inn ønske om slikt medlemskap.

Blant medlemmene er det dessuten bred interesse for natur ut over engasjementet for fugler. Dette har vist seg både gjennom deltakelse i Villblomstenes dag og ved andre arrangementer som har samlet deltakere i den tidligere Midt-Troms Fugleforening.

Det nye navnet på foreningen er nå Midt-Troms Naturlag. Ringen er dermed sluttet, siden opprinnelsen til det hele var Målselv Naturlag. Laget skal i hht § 1 være et frittstående og uavhengig lag.

Formålsparagrafen lyder som følger: Midt-Troms Naturlag ser som sine viktigste oppgaver å være et bindeledd mellom, og talerør for, personer med et vidt engasjement for natur. Det kan skje ved å stimulerer det enkelte medlems interesse for, og innsikt i formålet, f.eks. gjennom møter, kursvirksomhet, ekskursjoner, m.m. Midt-Troms naturlag skal søke samarbeid med andre lag og foreninger.

Vedtektene og referat fra årsmøtet vil bli sendt de enkelte medlemmene i egen forsendelse.

Denne bloggen vil bestå inntil videre. En gang over påske, mest sannsynlig sist i april, vil det imidlertid komme en ny som er oppdatert i tråd med det nye navnet til laget. Lagets e-postadresse vil også bli endret.

Så håper vi at medlemmene vil finne seg til rette med det nye navnet og formålsparagrafen til laget. Vi håper også at de etter hvert vil finne aktiviteter som stimulerer ønsket om økt kunnskap om natur, og om å knytte sammen mennesker med forskjellige naturinteresser.

Styret i Midt-Troms Naturlag

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s