Nok en god telledag

Helga 17. og 18. november vil vi huske ei stund. I alle fall vi som var med på sjøfugltellinga. Det var nemlig oppløftende å se at søndagens telling i Rossfjorden fulgte opp den gode lørdagen på Målsnes. Selv om det startet litt tregt med en enslig fossekall og fire sangsvaner i Straumen, så tok det seg raskt opp fra de neste observasjonsstedene. De siste par kilometerene før Rossfjordneset kunne vi fryde oss over fjæreplytt i noe større antall enn det som har vært vanlig de siste årene. Stokkanda opptrådte i betydlig antall – som vanlig. Og særlig gledelig var det å få se ærfugl også denne dagen. Det har vært mange turer i området uten en eneste observasjon. Storskarven ser ut til å funnet seg andre jaktmarker, og det er nå en god stund siden vi har sett den på taket av brygga ytterst på neset.

På enden av ruten, som ligger et par kilometer nærmere Målsjorda, der vi før om årene kunne se en og annen sjøorre, har vi de siste årene ikke hatt observasjoner. Det var derfor svært hyggelig å observere fire alker helt inne ved land akkurat der.

Som litt ekstra krydder kunne vi beundre en liten flokk på 6 gulspurv mens vi lunsjet på Rossfjordneset.

Vi tok oss en liten runde ut til veienden i Sultindvik. Det er vakker og variert natur på strekningen, men lite fugl å se på sjøen. Vi så en teist, en ærfugl, en måse, ei havørn og noen niser.

Det var Per, Frank og Jann-Oskar som gjennomførte tellingen denne dagen. Forholdene var perfekte; vindstille, god sikt og temperatur rundt null.

Hele observasjonslista for telleområdet ser slik ut:

Sangsvane 4

Stokkand 168

Fjæreplytt ca 300

Siland 12

Ærfugl 15

Gråmåse 7

Havelle 3

Storskarv 2

Alke 4

Fossekall 1

Havørn 1

Kråke 13

Sjur 4

 

Flotte forhold på Rossfjordfjæra søndagen den 18. november. Foto: JOG

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s