Tilbakeblikk 1 Fuglefolktreffet i mai 2012

Den 18. mai kl 18 møttes mange deltakere på Fj­ordmuseet, Storsteinnes til det årlige fugletreffet. Vi ble tatt godt i mot av verten Kjetil Åkra. Jann-Oskar informerte om treffet hvor det meste i år skulle foregå i Dividalen med fuglestasjon som base. Karl-Birger holdt et lite foredrag om hvilke arter vi kunne se og om viktigheten av å lære fuglelyder. Han spilte også av noen fuglelyder.

Vi dro manns-og kvinnesterkt videre til Dividalen. Været var ikke så lystelig med styrtregn på Storsteinnes. Men vi som er mer eller mindre daglige/ukentlige besøkere av Dividalen, håpet at det skulle være oppholdsvær der. Da vi ankom stasjonen seint på kvelden, var det bare litt yr som gav seg etterhvert. Nils Helge var ankommet stasjonen og var i full gang med ringmerkinga der. Han merka 44 fugl denne kvelden. Noen av de som ikke hadde vært der før, fikk en kort omvisning. Etter en kort natts søvn var alle på føttern kl 4 lørdagsmorra. Det ble overnatta i seng på stasjonen, i bil, telt og campingvogn. Det var kjølig, ca 2 varmegr, men oppholdsvær. Vi kjørte helt til vegens ende i Dividalen og registrerte fugl.

Det va trivelig at det kom så mange frå Lyngen fugleforening. Frå Lyngen: Ingebjørg Ellingsen og Karoline Biendl (12 år), Eilin Isaksen, Bernt Isaksen, Aksel (6 år), Sarah (6 år), Judith (4 år), Nora (3 år) og Henning (ca 1/2 år), John-Terje Sørensen, Elisabeth Bruvold Sørensen og Tobias C. Sørensen(9 år). Frå Storfjord: Per Steinar Sommervold (ble ikke med til Dividalen). Frå Tromsø: Tone Malm og Stein Nilsen, Marit Sandvik og Øystein Norvoll, Knut Sørensen, Unni Bjerke Gamst, Jan Heggås. Jan ble ikke med til Dividalen. Nils H var som nevnt tidligere, oppe på stasjonen og ringmerka.  Frå Lenvik: Jann Oskar Granheim. Frå Målselv: Frank Nygård og Magne Are Eilertsen. Frå Balsfjord: Karl-Birger Strann, Matias Hagtvedt, Vigdis Frivoll, Svein Ulle Haugen. Svein ble ikke med til Dividalen.

Mange deltakere dro heimover på lørdag. De som ble igjen til søndag var: Knut, Magne, Unni, Frank, Jann-Oskar, Matias, Nils Helge, Karl-B og Vigdis. Mette kom opp på søndag og henta Jann-O.

Sjøl om det var kjølig vær oppe i Dividalen, var det heldigvis ikke regn. Søndags ettermiddag var det ikke så verst; 10 gr med sol og vind. Men det var ugunstige forhold for ringmerking.

Det blei ringmerka 186 fuggel denne helga. Fikk fleire kontroller av fugl som Nils Helge hadde merka i fjor vår ved stasjonen. Fikk også kontroll av en svensk merka sivspurv og kontroll av en grønnsisik som var merka øst i Tyskland (Hiddensee).

Noen frå treffet ved vegens ende i Dividalen, ca 6 km innafor Frihetsli. Alle e godt kledd! Foto: Vigdis Frivoll.

PS. En journalist frå avisa «Nye Troms» laga en artikkel om treffet og ringmerking. Hvis noen er interessert, kan de lese om det i tirsdags-22. mai-avisa.

Vigdis

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s